צור קשר

מלא/י את הטופס
ונחזור אליך בהקדם האפשרי

בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל תביעה שהוגשה על ידי משרדנו ונתן צו מניעה כנגד אתר אינטרנט שעשה שימוש בסימן המסחר "הבית הפיננסי", זאת למרות שהאתר החל את השימוש בשם המתחם לפני רישום סימן המסחר.

מה גובר על מה? האם דומיין או שמא סימן מסחר?

זו השאלה שעמדה בבסיס תיק שייצגנו בבית המשפט המחוזי בתל אביב. אל משרדנו, הגיעה לקוחה, חברה המעניקה ייעוץ כלכלי בתחומים שונים בשם "הבית הפיננסי". בשנת 2007 רשמה החברה לזכותה סימן מסחר בקשר למילים "הבית הפיננסי".

כידוע, המשמעות של סימן מסחר הוא כי בעל הסימן מקבל זכות בלעדית לעשות בו שימוש.

 והנה, הופתעה החברה לגלות, כי קיים עסק מתחרה אשר עושה שימוש בשם שלה במסגרת אתר אינטרנט שלו הפועל תחת הדומיין  habayit-hafinanci.co.il (שהוא תרגום פונטי למילים "הבית הפיננסי"), ומציע לגולשים שירותים זהים תחת השם "הבית הפיננסי". כאשר פנתה אליו החברה, טען אותו בעל עסק כי החל את פעילותו ורשם את הדומיין לפני שנרשם סימן המסחר של החברה  ולכן יש לו את הזכות להמשיך ולעשות שימוש.

בעקבות כך, הגישה החברה, באמצעות משרדנו, תביעה לצו מניעה, אשר יבהיר לאותו בעל עסק כי איננו יכול להמשיך לעשות שימוש בשמה ובסימנה המסחרי של החברה, שכן זה רשום לזכותה, ויאסור עליו את המשך השימוש בו.

בפסק הדין שניתן על ידי כבוד השופטת ענת ברון, קבע בית המשפט המחוזי, כי הבעלים של סימן מסחר הוא היחידי שיכול לעשות שימוש בו ועל כן נאסר על הנתבע לעשות שימוש בצמד המילים "הבית הפיננסי" הן במסגרת האתר והן במסגרת אחרת- זאת על אף שכאמור רכישת הדומיין ושהשימוש שהחל הנתבע לעשות במילים "הבית הפיננסי" החל מספר שנים לפני שנרשם לטובת התובעת סימן מסחר.

כך קבע בית המשפט:

"הבעלים בסימן המסחר הרשום הוא בעל הזכות הקניינית בו; ולו בלבד נתונה הזכות לעשות שימוש בסימן המסחר בהתייחס לטובין שלגביהן נרשם. רישום סימן המסחר ואכיפת השימוש הייחודי המוקנה לבעלים בסימן, מטרתם להגן על הציבור מפני הטעיה מחד גיסא, ועל בעל הסימן מפני פגיעה בקניינו ובמוניטין שרכש מאידך גיסא."

המסקנה: יש לכם דומיין? לוגו לאתר? שם לבית העסק שלכם? הגנו עליו באמצעות סימן מסחר. אל תמתינו שמישהו אחר יעשה זאת וימנע מכם את השימוש.

ת.א. (מחוזי ת"א) 667-01-14 הבית הפיננסי י.כ בע"מ נגד יצחק יעקב