כיום, חלק משמעותי מהפעילות העסקית מתבצעת באמצעות האינטרנט, דבר שהצריך שינוי תפיסתי רחב היקף. הזירה העסקית באינטרנט מחולקת לשניים- עסקים המתבססים על האינטרנט בלבד כמגון מתן שירותים מקוונים, בניית אתרים, לוחות דרושים ויד שנייה, פורטלים המספקים מידע ושטחי פרסום ועוד. החלק השני של העסקים הינם עסקים הפועלים בזירה הפיסית מחוץ לאינטרנט כגון בעלי רשתות וחניויות, משרדי נותני שירותים שונים (עורכי דין, רואי חשבון רופאים וכדומה) אשר משקיעים מאמצים רבים לשווק עצמם גם באינטרנט שהרי "אם אתה לא שם אתה פשוט לא קיים".
מכאן יוצא שבדרך זו או אחרת לכולם יש נגיעה לעולם המקוון.
אך יחד עם היתרונות הרבים של האינטרנט והאפשרויות העצומות שהביא עימו, פתח האינטרנט פתח למפירי זכויות פוטנציאליים הנהנים כביכול ממעטה האנונימיות שעוטף את האינטרנט. ניתן להודות בפה מלא כי כיום קל יותר להפר זכויות מבעבר, הן בשל הנגישות לחומרים ליצירות, הן בשל הקלות להעתיקם והן בשל אפשרויות ההפצה הבלתי נגמרות. תוצאה זו הביאה את בתי המשפט בישראל להתמודד עם בקשות רבות לחשיפת שמות גולשים אנונימיים אשר פעלו בזירת האינטרנט כדי להפר זכויות או להשמיץ.
דיני האינטרנט מאגדים בתוכם מספר תחומי משפט ייחודיים ומצריכים גישה וחשיבה מיוחדת מהטיפול המסורתי בשאר תחומי המשפט שאינן נובעים מן העולם המקוון. לאחרונה גם בתי המשפט בישראל השכילו להבין זאת.
משרד עו"ד עוז חיים מתמחה בדיני האינטרנט ומספק לקוחותיו את כל הכלים הדרושים על מנת לפעול בבטחה ברחבי הרשת תוך שמירה על פירות השקעתם.